L'assassí de Bèlgica havia matat un altre home un dia abans del tiroteig

La fiscalia confirma que l'agressió era un "atac terrorista"

L'agressor que va matar aquest dimarts dues dones policia i el passatger d'un cotxe a la ciutat belga de Lieja, havia assassinat un altre home el dia abans, segons ha informat el ministre d'Interior de Bèlgica, Jan Jambon.

L'atacant, Benjamin Herman, també seria el responsable de la mort de Michaël Wilmet, un heroïnòman el cadàver del qual va ser trobat aquest dimarts al matí a casa seva, a On, a la província de Luxemburg. Wilmet estava fitxat per la policia per un delicte de tràfic de drogues i havia estat sota vigilància electrònica durant dos anys.

Per la seva banda, el seu presumpte agressor i autor del tiroteig a Lieja era un belga de 36 anys que també h avia sigut condemnat per robatoris i delictes relacionats amb el tràfic de drogues. De fet, estava gaudint d'un permís penitenciari quan va protagonitzar l'atac.

La fiscalia federal belga ha confirmat aquest dimecres que l'autor del tiroteig havia tingut vinculació amb el jihadisme radical i va cridar diverses vegades "Al·lahu-àkbar" ("Al·là és el més gran!", en àrab) durant l'atac a Lieja. De fet, les autoritats belgues l'havien inclòs el 2017 a la llista de persones radicalitzades.

L'agressor va atacar les dues policies de Lieja "amb un ganivet per l'esquena" i després les va matar amb les seves pròpies armes. Així mateix, va disparar contra un vehicle i va matar un dels seus ocupants, un jove de 22 anys.

El ministeri públic considera que l'agressió va ser possiblement un "atac terrorista" per la manera com va actuar l'atacant. La investigació se centra ara a saber si l'autor del tiroteig va actuar en solitari o en coordinació amb altres persones.