Internacional 02/07/2013

L'Eurocambra retira la immunitat a Marine Le Pen

La justícia francesa, que havia demanat aquesta mesura, investiga la líder del Front Nacional per un presumpte delicte d'incitació a l'odi

Efe
1 min

EstrasburgEl ple del Parlament Europeu ha aprovat per majoria la retirada de la immunitat parlamentària a la líder de l'ultradretà Front Nacional, Marine Le Pen. El ministeri de Justícia francès va demanar, el novembre del 2012, aquesta mesura a l'Eurocambra després que una investigació de la fiscalia de Lió acusés Le Pen d'un presumpte delicte d'incitació a l'odi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets es remunten al 2010 quan la líder de l'extrema dreta va qualificar les oracions al carrer de la comunitat musulmana de França amb una "ocupació amb tota regla" però sense "soldats" ni "blindats, va precisar Le Pen en al·lusió a l'ocupació alemanya de França durant la II Guerra Mundial. Una organització contra el racisme va presentar una denúncia a la fiscalia de Lió per aquestes declaracions.

Marine Le Pen no és la primera eurodiputada del Front Nacional francès que perd la immunitat. El seu col·lega i antic rival, Bruno Gollnisch, també va perdre l'empara de l'Eurocambra l'any passat per permetre la investigació a França d'una acusació d'incitació a l'odi racial.

stats