Internacional 17/11/2011

L'home que va disparar contra la Casa Blanca, acusat d'intentar matar Obama

Ramiro Ortega, un jove d'Idaho, es manté en silenci durant la seva compareixença davant de la jutge

Ara
1 min
Oscar Ramiro Ortega-Hernández, sospitós d'haver disparat contra la Casa Blanca / EFE

BarcelonaEl jove Ramiro Ortega, un noi d'Idaho de 21 anys, ha estat acusat d'intentar matar Barack Obama o algú del seu equip, segons anuncia The Huffington Post. És l'home detingut per haver disparat dos trets contra la façana de la Casa Blanca la setmana passada. Va utilitzar un rifle i va disparar contra una finestra, però el president dels Estats Units no hi era, perquè estava de viatge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ortega, d'Idaho Falls (Idaho), ha comparegut aquest dijous davant d'una jutge federal a Pittsburgh l'endemà d'haver estat arrestat en un hotel de Pennsilvània. I s'ha mantingut en silenci. Només ha parlat per dir "sí senyora" quan la magistrada li ha preguntat si entenia que ha de tornar a Washington per afrontar els càrrecs. Ara es decidirà si continua empresonat fins que arribi el judici, que li pot arribar a costar una condemna de cadena perpètua.

La policia va localitzar el sospitós quan va trobar un vehicle abandonat on hi havia un rifle d'assalt. Ortega va ser arrestat dimecres a la tarda en un hotel. La seva família n'havia denunciat la desaparició el 31 d'octubre.

stats