Egipte
Internacional 22/11/2012

Mursi vol tornar a jutjar Mubàrak pels crims contra activistes durant la revolta

El president egipci també ha emès una declaració constitucional en què ordena que les seves resolucions siguin "inapel·lables per qualsevol mètode o davant de qualsevol òrgan". Mubàrak ja va ser condemnat a cadena perpètua al juny per no haver impedit la matança del dia de la caiguda del règim

Agències
1 min
El president egipci, Mohamed Mursi / REUTERS

El CaireEl president d'Egipte, Mohamed Mursi, ha emès aquest dijous un decret ordenant un nou judici de Hosni Mubàrak, pels actes de violència contra activistes durant la revolta que va fer caure el seu règim. Aquest decret implica que Mubàrak s'enfrontarà de nou a un judici. L'expresident egipci ja va ser condemnat a cadena perpètua al juny per no haver impedit la matança durant l'aixecament que va portar a la fi del règim l'11 de febrer del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més a més, Mursi també ha emès una declaració constitucional en què ordena que les seves resolucions siguin "inapel·lables per qualsevol mètode o davant de qualsevol òrgan" fins que entri en vigor la nova Constitució del país.

Durant l'anunci, llegit pel seu portaveu, Mursi ha decretat que "queden extingides" davant de qualsevol òrgan judicial totes les demandes relacionades amb les seves resolucions, incloent-hi les que afecten la formació de l'Assemblea Constituent.

stats