Quatre morts en el naufragi d'un vaixell a les Filipines

Set persones continuen desaparegudes i 240 han sigut rescatades

4 persones han mort aquest dijous en el naufragi d'un vaixell amb 251 persones a bord a la costa oriental filipina, segons han informat les autoritats guardacostes. Encara queden 7 persones desaparegudes i 240 passatgers han sigut rescatats pels equips d'emergència i també per vaixells de pescadors que eren a la zona.

Les autoritats del país i l'exèrcit filipí duen a terme les tasques de recerca i rescat, i asseguren que desconeixen els motius de l'enfonsament.

El portaveu dels guardacostes, el capità Armand Balilo, ha assenyalat que l'embarcació de passatgers havia sortit aquest matí del nord de la província de Quezon -a la regió central del país- amb destinació a l'illa de Polillo.

Cap a les 11.00 h, hora local, les autoritats han rebut una trucada d'emergència del ferri identificat amb el nom 'MV Mercraft 3'. Balilo ha assenyalat en un comunicat que en el moment de l'accident 251 persones viatjaven al vaixell, que té capacitat per a 286 viatgers.

El director de la policia de Quezon, Rhoderick Armamento, ha explicat al diari 'Inquirer' que la majoria dels passatgers han sigut rescatats. Les autoritats costaneres coordinen amb la marina de les Filipines les operacions de rescat en què participen diversos avions militars i vaixells de pesca.

Els accidents marítims a les Filipines es cobren cada any desenes de vides, la majoria en naufragis causats pel mal temps, l'incompliment de les normes de seguretat, el manteniment defectuós dels equips o la sobrecàrrega.

L'accident més greu de la història moderna de la navegació comercial va succeir a les Filipines el 1987, quan el transbordador 'Doña Paz' va sotsobrar en aigües de Leyte després de topar amb un petrolier. Hi van morir 4.341 persones.