El segon terratrèmol al Nepal deixa més de 60 morts i un miler de ferits

El sisme de 7,3 graus es produeix poc més de dues setmanes després del de 7,8 que va deixar més de 8.000 morts al país

El nou terratrèmol, de 7,3 graus a l'escala de Richter aquest dimarts, ha deixat de moment 66 morts, inclosos 17 habitants del Tibet i un a la Xina, a més de més d'un miler de ferits, segons l'últim balanç.

El sisme es produeix poc més de dues setmanes després del del 25 d'abril, que amb 7,8 graus va deixar més de 8.000 morts al país i va destruir centenars de milers d'habitatges.

El Servei Geològic dels Estats Units calcula que l'epicentre ha estat a 18 quilòmetres al sud-est de la ciutat de Kodari, a mig camí entre Kàtmandu i l'Everest. La zona és una de les que van resultar més afectades al terratrèmol de 25 d'abril, juntament amb el districte de Gorkha, a l'oest de Kàtmandu, on va ser l'epicentre d'aquell sisme. En les hores següents, s'han produït ja fins a vuit rèpliques que han arribat en algun cas fins als 6,3.

 

El portaveu de l'Organització Internacional de les Migracions (OIM), Paul Dillon, ha explicat a l'Ara des del Nepal que el camp base humanitari instal·lat a Chautara estava atenent els ferits pel nou terratrèmol, que havia fet caure almenys deu edificis en aquella localitat rural (de poc més de 6.000 habitants).

Segons Dillon, aquest segon terratrèmol "ha sembrat el pànic" arreu del país, en portar a la memòria la catàstrofe de fa poc més de dues setmanes, de la qual el Nepal només començava a recuperar-se "molt gradualment".

El tremolor s'ha sentit fins i tot a la capital de l'Índia, Nova Delhi, i a Dacca, capital de Bangla Desh, on els edificis s'han mogut durant més d'un minut, i la gent ha sortit massivament al carrer. Molts intenten comunicar-se a través del mòbil amb els seus familiars. "És un terratrèmol dels grans", ha dit Prakash Shilpakar, propietari d'una botiga d'artesania a Kàtmandu, a l'agència Reuters. Els periodistes de Reuters a Kàtmandu informen que la gent ha sortit dels edificis i que els comerciants han tancat les botigues. El cim de l'Everest havia estat evacuat d'alpinistes després del terratrèmol del 25 d'abril.

L'Organització Internacional de les Migracions a informat per Twitter de l'enfonsament d'edificis amb diversos morts a la ciutat de Chautara. Hi hauria almenys 4 morts en aquesta localitat.

Els espanyols, localitzats

El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, de visita oficial a Bulgària, ha confirmat que els 152 espanyols que continuen al Nepal han estat localitzats després d'aquest segon terratrèmol i que "gràcies a Déu no hem de lamentar cap desgràcia".