Publicitat
Publicitat

Cuba

Un membre de les Noves Generacions del PP, interrogat sobre la mort del dissident cubà Payá

Ángel Carromero, vicesecretari de la formació a Madrid, conduïa el cotxe que va patir l'accident en què va morir l'opositor. El ministeri d'Exteriors espanyol subratlla que no està detingut, sinó que col·labora en la investigació

Ángel Carromero, vicesecretari de les Noves Generacions del Partit Popular a Madrid, està sent interrogat per les autoritats cubanes que investiguen les circumstàncies de l'accident de cotxe en què diumenge va morir el dissident cubà Oswaldo Payá.

Carromero conduïa el vehicle de lloguer que, segons la versió oficial, va perdre el control i va impactar contra un arbre. Fonts del ministeri d'Exteriors espanyol han explicat que no està detingut, sinó que està col·laborant en la investigació. L'espanyol va patir ferides lleus en l'accident i es troba a la ciutat de Bayamo acompanyat pel cònsol espanyol a l'Havana, Álvaro Kirpatrick.

En l'accident van quedar ferits lleus Carromero i el ciutadà suec Jens Aron Modig, tots dos donats d'alta aquest dilluns. El sinistre va acabar amb la vida de Payá i la d'un altre cubà, Harold Cepero, membre del Moviment Cristiano Liberación, liderat per Payá.

Més continguts de