Obama s'assegura el 'sí' del Congrés a l'acord amb l'Iran

Suma els 34 senadors necessaris per evitar el bloqueig dels republicans

El president dels EUA, Barack Obama, ha aconseguit aquest dimecres al Senat els suports necessaris per evitar que prosperi un projecte de llei republicà que pretenia invalidar el pacte nuclear assolit entre les potències del Grup 5+1 i l' Iran.

La senadora Barbara Mikulski ha donat el seu suport a l'acord amb l'Iran, de manera que ja són 34 els demòcrates que ho avalen i això fa inviable que els republicans puguin obtenir els vots necessaris per invalidar el veto que Obama havia promès imposar a qualsevol llei que s'oposés al pacte.

L'anunci de Mikulski ha seguit els que van fer dimarts els senadors Bob Casey i Chris Coons, dos demòcrates que també van anunciar que donaran suport a l'acord amb l'Iran en la votació prevista al Congrés per a mitjans d'aquest mes.

Després de l' acord assolit el 14 de juliol a Viena entre l'Iran i el Grup 5+1 (la Xina, els Estats Units, França, el Regne Unit i Rússia més Alemanya), Obama ha repetit una vegada i una altra que el pacte és una oportunitat històrica "per a un món més segur".