El Papa agraeix a Open Arms l'esforç per rescatar migrants

El pontífex en una missa els milers de persones que han mort al Mediterrani

El papa Francesc ha dedicat aquest divendres unes paraules a les ONG que salven migrants al Mediterrani, entre elles la badalonina Proactiva Open Arms, a la qual ha agraït la feina que fa dient en espanyol que encarna "la paràbola del bon samarità".  El pontífex ha fet aquestes consideracions en una missa celebrada a l'altar de la càtedra de la basílica de Sant Pere davant unes 200 persones, entre les quals hi havia desenes de refugiats i també persones que es dediquen a la seva assistència.

"Gràcies per encarnar avui la paràbola del bon samarità, que es va aturar a salvar la vida d'un home sense preguntar-li quina era la seva procedència, els seus motius o els seus documents. Simplement va decidir fer-se'n càrrec i salvar-lo", han estat les paraules exactes de Francesc.

El fundador i director de Proactiva Open Arms, Oscar Camps, i la monja manresana sor Lucía Caram han assistit a la cerimònia. Caram ha publicat un fotografia de la recepció al seu compte de Twitter.

El Papa ha animat totes les persones que rescaten migrants a continuar sent testimonis de l'esperança en un "món reticent a compartir". Mentre Itàlia tanca els seus ports a les ONG que salven la vida dels migrants i el seu ministre de l'Interior, Matteo Salvini, els compara amb els traficants, el Papa ha assegurat en la seva homilia que "l'única resposta sensata és la solidaritat i la misericòrdia".

Segons l'Organització Internacional per a les Migracions ( OIM), des d'inici d'any han perdut la vida al Mediterrani prop de   1.500  persones, 200 de les quals els últims dies en el naufragi d'embarcacions amb què intentaven arribar a Europa.

Francesc també ha denunciat la "temptació ben present en els nostres dies que es tradueix a tancar-se davant els que tenen dret, com nosaltres, a la seguretat i a una condició digna, i que construeix murs, reals o imaginaris, en comptes de ponts".

Han passat cinc anys des que el papa Francesc va escollir la petita illa italiana de Lampedusa, a tan sols 113 quilòmetres de les costes africanes i símbol del drama migratori, per al seu primer viatge. Però des de llavors les respostes "no han estat suficients", ha dit. 

Més continguts de