Qatar presenta un pla per protegir els treballadors del Mundial de Futbol

Uns 200 immigrants nepalesos van morir l'any 2013 en les tasques de construcció dels estadis

Els organitzadors del Mundial de Futbol de Qatar de l'any 2022 han publicat una Carta dels Treballadors, per intentar protegir els drets dels immigrants que treballen en les tasques de construcció dels estadis i equipaments de la cita esportiva, segons informa aquest dimarts la cadena BBC. Uns 200 immigrants nepalesos van morir l'any 2013 mentre treballaven en alguna de les instal·lacions projectades. 

El document, titulat Estàndards de Benestar dels Treballadors, ha estat desenvolupat cojuntament amb la Organització Internacional del Treball (OIT), tot i que l'organisme ha comunicat que les propostes de la carta no van tan lluny com seria desitjable.

La Fifa ha estat pressionant les autoritats qatarianes els darrers mesos per millorar les condicions dels treballadors immigrants, després de les crítiques que hi va haver quan es va descobrir la situació precària de molts obrers.

Hi ha hagut nombroses queixes perquè els llocs de treball no compleixen els requisits mínims de seguretat laboral i els allotjaments dels treballadors no tenen les condicions de salubritat suficients.