França
Internacional 31/10/2012

Reobren l'acusació contra dos policies per la mort dels adolescents que va incendiar les 'banlieues'

Els agents van ser denunciats per no ajudar els joves, que s'havien amagat en un transformador elèctric quan els perseguien. El cas es va arxivar i ara un tribunal ha ordenat que es torni a investigar

Ara
1 min
Pancarta amb la foto dels dos adolescents morts. AFP

BarcelonaLa Cort de Cassació ha anul·lat aquest dimecres l'arxiu del cas dels dos policies denunciats per la mort de dos adolescents a Clichy-sous-Bois, que va desencadenar la revolta a les 'banlieues' el 2005. El cas torna a passar al jutjat d'instrucció de Rennes perquè reobri la investigació, cosa que obre la porta al judici dels policies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Zyed Benna, de 17 anys, i Bouna Traoré, de 15, van morir electrocutats l'octubre de 2005 quan es van amagar en un transformador elèctric mentre els perseguia la policia. La seva mort va ser el detonant de les revoltes que van inflamar durant setmanes els barris populars de París.

El tribunal considera que els policies no tenien cap certesa que els joves no es trobaven en perill. Una frase pronunciada per un dels policies en les converses de ràdio en el moment dels fets ha motivat la revisió judicial: "Si s'han ficat dins el transformador, no voldria estar a la seva pell", va dir un dels policies. La fiscalia s'ha pronunciat a favor de la confirmació de l'arxiu del cas, argumentant que les famílies de les víctimes havien renunciat a presentar recurs.

L'advocat de la família, per contra, ha argumentat que als fugitius no se'ls imputava cap infracció i que "en cap moment els policies van intentar advertir els infants del perill".

L'octubre de 2010, els dos policies van ser acusats de "no assistir una persona en perill", però el cas es va arxivar l'abril de 2011, argumentant que no tenien cap coneixement de la realitat del perill.

stats