Sadiq Khan: “Seré l’alcalde de tots els londinencs”

El nou alcalde de Londres es compromet a liderar una administració inclusiva i transparent i referma la seva posició contrària al 'Brexit'

"Bon dia, el meu nom és Sadiq Khan i sóc l’alcalde de Londres". Amb aquestes paraules ha arrencat aquest dissabte el discurs del  nou alcalde de la capital britànica en la cerimònia d’assumpció del càrrec, que ha tingut lloc a la catedral de Southwark. Khan, d’arrels pakistaneses, s'ha compromès a " representar totes les comunitats com a alcalde per a tots els londinencs" i a liderar una administració transparent i accesible.

Ha tornat a insistir, a més, que estarà al costat del 'premier', David Cameron, en la campanya contra el 'Brexit'. Cal recordar que Khan substitueix en el càrrec el conservador Boris Johnson, que ha estat alcalde durant vuit anys i que darrerament s'ha posicionat a favor de la sortida del Regne Unit de la UE.

"Mai m'hauria imaginat que pogués ser alcalde aquí. Només ho he aconseguit gràcies a les oportunitats i a la mà que la nostra ciutat em va estendre a mi i a la meva família", ha recordat Khan sobre el seu passat com a diputat nacional laborista per la circumscripció de Tooting, nascut en el si d'una família humil d'origen pakistanès i que ara tindrà sota el seu comandament una ciutat de 8,6 milions d'habitants.

"L'ambició que em crema per dins i guiarà el meu mandat consistirà en el fet que tots els londinencs gaudeixin de les oportunitats que la ciutat em va donar. Us prometo que faré tot el que pugui per fer que aquesta ciutat sigui millor per a tots", ha conclòs el nou alcalde.

Més continguts de