Sis persones moren i 120 resulten intoxicades per haver begut aigua contaminada al Pakistan

Les reserves d'aigua de pluja i els pous han quedat inutilitzats a causa de la sequera

Almenys sis persones –quatre dones i dos infants– han mort, i 120 han resultat intoxicades per haver begut aigua de la pluja d'una bassa contaminada a la província del Balutxistan Oriental, al sud-oest del país. Aquesta zona pateix una forta sequera des de fa mesos.

Muhammad Hashim, comissionat de la ciutat de Kalat –també al Balutxistan Oriental–, ha informat que les intoxicacions van tenir lloc al districte d'Awaran, al sud de la província. Totes les víctimes han sigut traslladades a l'hospital i estan "estables", ha assegurat. Un cop es recuperin seran allotjades en un camp de desplaçats, ja que no hi ha aigua a la zona on viuen. 

El lloc on s'han registrat les morts i les intoxicacions és una zona remota, amb població dispersa, que pateix una profunda sequera, fins al punt que les reserves d'aigua de la pluja i dels pous s'han contaminat.

"Alguns beuen aigua de basses i altres han cavat pous al llit del riu, que està completament sec. La gent i els animals beuen aigua de les mateixes basses ", ha lamentat Hashim, que ha afegit que moltes persones estan marxant de la zona davant la impossibilitat de sobreviure.

Aquest dilluns les autoritats es reuniran per estudiar la situació i discutir possibles solucions, com ara extreure aigua subterrània per proveir la població de la zona.Més continguts de