Publicitat
Publicitat

Strauss-Kahn: paranoic, ambiciós i conscient que "dones, diners i judaisme" són els seus problemes

Així retrata el director de l'FMI un reportatge de la premsa francesa. Els diaris del seu país es llancen a recuperar tota mena d'informacions i declaracions cridaneres del personatge arran de la detenció per intent de violació

Se sentia perseguit per la premsa, que burxava en els seus afers personals –sobretot en l'ostentació de cotxes cars i altres capricis considerats poc propis d'un aspirant a liderar el Partit Socialista i presidir la República–, i creia que el ministre de l'Interior de Sarkozy l'espiava. Així pinta un reportatge del diari Libération el Dominique Strauss-Kahn d'abans de la detenció a Nova York per suposat intent de violació.

El reporter que el va entrevistar el mes passat recrea la trobada, feta amb molta discreció a petició de Strauss-Khan, i recorda que el primer que els va demanar va ser si portaven telèfons mòbils, insinuant-los que potser els havien de deixar a l'entrada del restaurant. Ell, va dir, hi havia deixat el seu personal, i només havia portat fins a la taula un de no rastrejable, propietat de l'FMI: pànic de suposades males arts del ministeri de l'Interior.   

Durant la trobada, duta a terme el 28 d'abril, DSK va explicar als reporters sense embuts que estava convençut que ho tenia tot a favor per ser el candidat del PS a les presidencials, ja que Martine Aubry hi havia renunciat. En un altre reportatge, sobre la biografia del polític i economista que va sortir a la venda el dia 5, es recull una frase significativa, pronunciada per DSK a Lionel Jospin el 2006, quan es preparaven les primàries de PS: "Lionel, el teu moment ha passat (...) No té cap sentit que em retiri en favor teu".

Ell mateix admetia que tindria tres dificultats importants per afrontar la campanya: "Els diners, les dones i el meu judaisme", va enumerar. I immediatament va llançar un desafiament: "Sí, m'agraden les dones, i què?".

Més continguts de