Un estel enlaira una nena de 3 anys fins a 20 metres de terra

El fort vent va aixecar la petita quan una serpentina se li va enredar al coll

TIFFANY MAY (THE NEW YORK TIMES)

Un estel va enlairar una nena de 3 anys fins a una alçada de vint metres de terra aquest cap de setmana a Taiwan, quan una serpentina que decorava l'estel se li va enredar al coll. En concret, els fets van tenir lloc al festival d'estels de Hsinchu, al nord de Taiwan. La nena va sobrevolar la gentada que assistia a l’espectacle impulsada pels forts vents durant 30 llarguíssims i angoixants segons, mentre els espectadors cridaven horroritzats.  

Tot i l’espectacularitat de les imatges que nombrosos presents van enregistrar amb els seus mòbils i la perillositat dels moments viscuts, la criatura, identificada pels mitjans de comunicació només amb el seu cognom, Lin, va aterrar pràcticament sana i estàlvia i sense patir cap lesió greu al mateix lloc on va tenir lloc l’accident, al Festival Internacional d'Estels de Hsinchu.

Lesions lleus

Va patir, però, abrasions al voltant del coll i la cara, segons va informar diumenge a Facebook l'alcalde de Hsinchu, Lin Chih-chien. El sorprenent episodi va provocar una disculpa del mandatari, la suspensió dels actes del festival i un calfred de terror en un esdeveniment que acostuma a convocar milers de visitants.

"El govern de la ciutat expressa la seva més profunda disculpa al públic i a les persones involucrades. Revisarem les raons [de per què han tingut lloc els fets] per evitar que aquest tipus d'accidents tornin a passar i durem a terme una exhaustiva revisió perquè els responsables retin comptes", va afirmar.

La nena no és l'únic infant que s'ha trobat en una situació estressant en els últims dies. Dilluns a Grècia, una nena, en aquest cas de 4 anys, va ser arrossegada a mar obert a bord d'un unicorn alat inflable abans que el capità d'un ferri la rescatés, també sense que patís danys seriosos, a quasi un quilòmetre de la costa.

El festival d'estels de Taiwan, que aplega aficionats de tot el món que s’hi presenten amb dissenys espectaculars, va tenir lloc just abans de la reobertura dels jardins d’infància i les escoles per al nou curs. Dissabte la Fundació d'Estels d’Àsia, un grup taiwanès que promou l'esdeveniment, va instar les famílies a tenir cura diumenge, ja que els pronòstics meteorològics preveien forts vents al llarg de la tarda.

En efecte, els vents van ser forts. Al voltant de les quatre de la tarda, hora local, els nens es van aplegar per fer volar un gran estel, format per una llarga i voluminosa roba ataronjada que anava farcida de dolços que caurien a terra en forma de pluja quan l'estel volés. L'estel anava lligat a una serpentina, que es va enredar al coll de Lin.

Els pares se'n consideren responsables

Les escenes del vídeo mostren diversos homes que batallen amb les llargues serpentines, que es mouen a fuetades a causa de les fortes ràfegues de vent. D'alguna manera, quan una de molt poderosa va aixecar l'estel de la gespa, una de les serpentines es va lligar al coll de la petita víctima i la va enlairar. Afortunadament, de sobte, l'estel de color carbassa es va convertir en un paracaigudes.

Quan, menys d'un minut més tard, els vents van canviar, la nena va girar ràpidament en cercles abans que l'estel baixés. Els espectadors van saltar sobre la cua de l'estel per evitar que tornés a enlairar-se.

Aquest dilluns, Shie Jiun-hung, funcionari del port de pesca en els terrenys del qual tenia lloc el festival, va assegurar als periodistes que els pares de la nena es culpaven de l'accident. Va dir també que el govern local no permetria més fer volar estels amb serpentines plenes de dolços en esdeveniments públics. Pel que fa a la nena, el mateix funcionari va dir que al tornar a casa va fer una migdiada.