Publicitat
Publicitat

Estats Units

Wikileaks filtra 134.000 nous cables sense ocultar els noms de les fonts diplomàtiques

El Departament d'Estat nord-americà tem que les fonts revelades, entre les quals hi ha activistes, periodistes i acadèmics, puguin patir represàlies

WikiLeaks ha publicat a la seva web uns 134.000 cables filtrats a la diplomàcia nord-americana en els quals deixa al descobert la identitat de fonts protegides, cosa que preocupa al Departament d'Estat, informa el diari The New York Times.

Aquests nous cables, sis vegades més que el total revelat fins ara per WikiLeaks des del novembre passat, "inclouen noms de persones que van parlar confidencialment amb diplomàtics nord-americans", les identitats dels quals estaven marcades com a "estrictament protegides", segons el diari.

El Departament d'Estat dels EUA i defensors de drets humans estan preocupats davant la possibilitat que aquestes fonts, entre les que hi ha activistes, periodistes i acadèmics, puguin patir represàlies, com ara perdre la seva feina, persecució o violència en contra seva.

Un portaveu del Departament d'Estat, Michael Hammer, ha dit al diari que no es pronunciaran sobre l'autenticitat dels cables i ha reiterat que el govern nord-americà "condemna fermament qualsevol filtració il·legal d'informació classificada".

Més continguts de