La Xina anuncia que limitarà el subministrament de petroli a Corea del Nord

Pequín també prohibirà importar tèxtils nord-coreans, la principal font d'ingressos de Pyongyang

La Xina ha anunciat aquest dissabte que limitarà el subministrament de petroli a Corea del Nord a partir de l'1 d'octubre, d'acord amb les sancions imposades pel Consell de Seguretat de l'ONU. La mesura pressiona Pyongyang perquè aturi els seus programes de desenvolupament d'armes nuclears i míssils. El ministeri de Comerç xinès també ha anunciat la prohibició general de les importacions de tèxtils nord-coreans, una de les principals fonts d'ingressos del país que lidera Kim Jong-un.

La mesura ha estat justificada "amb l'objectiu d'aplicar la resolució número 2375 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides" sobre la gestió d'alguns productes que impliquen el comerç d'importació i exportació amb Corea del Nord. Tot i que la limitació del subministrament de productes de petroli refinat entrarà en vigor l'1 d'octubre, les exportacions de gas natural liquat i petroli condensat queden prohibides de manera immediata.

El comunicat del govern xinès no ha precisat xifres de les actuals exportacions de petroli refinat a Corea del Nord ni la quantitat que es reduirà quan s'apliqui la mesura. La República Popular de la Xina és el principal soci comercial de Corea del Nord i, tradicionalment, el seu principal suport polític.

Segons ha recordat Pequín, es mantindrà una part del subministrament de petroli per garantir la subsistència del poble coreà, però el seu ús per al programa de míssils balístics està prohibit, d'acord amb les sancions de l'ONU.