Afganistan

Un afganès amb uniforme militar mata quatre soldats francesos

París anuncia la suspensió de les activitats de formació a l'exèrcit afganès i es planteja avançar la retirada de les tropes. Hi ha 16 soldats ferits.

Quatre soldats de la missió de l'OTAN a l'Afganistan (ISAF) han mort aquest per trets d'un afganès a l'est del país, ha informat en un comunicat l'aliança atlàntica. A més hi ha 16 soldats ferits, en el mateix atac, que s'ha produït al districte de Tagab, dins la zona de control francesa. L'home, que portava uniforme militar afganès, ha estat detingut i s'ha establert un perímetre de seguretat al voltant de la base  militar on s'allotgen els soldats, dins del qual no es permet l'accés a les forces de seguretat afganeses.

El president francès, Nicolàs Sarkozy, ha anunciat la suspensió de les activitats de formació i entrament de l'exèrcit afganès i ha dit que es planteja avançar la retirada de les tropes del país.

Amb aquestes víctimes, són ja deu els soldats de la ISAF morts en les últimes 24 hores, després que aquest dijous s'estavellés un helicòpter de les tropes internacionals al sud del país. Tot i que la investigació no s'ha tancat, els informes inicials indiquen que no hi havia activitat armada a la zona quan es va estavellar l'aparell. Un portaveu talibà, però, ha reivindicar l'atac a una agència afganesa.

Els quatre soldats morts aquest divendres eleven a 82 els francesos morts des de l'inici de la invasió internacional el 2001.

Més continguts de