Internacional 25/02/2013

Boko Haram reivindica el segrest dels ostatges francesos al Camerun

El grup radical islàmic, en un vídeo difós a Internet, demana l'alliberació de presos al Camerun i a Nigèria i amenaça de matar els ostatges si no es satisfan les seves demandes

Ara
1 min

Barcelona l'acció en nom del grup radical islàmic Boko Haram i demanen l'alliberació de diversos presos al Camerun i a Nigèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la gravació s'hi pot veure la família asseguda a terra envoltada de diversos homes armats i amb el rostre cobert, un dels quals llegeix un text en francès en què assenyala que els francesos han estat capturats per Boko Haram.

El portaveu dels segrestadors reclama l'alliberació d'una desena de presoners del Camerun i de Nigèria, seguit d'un segon home que amenaça en àrab d'assassinar els ostatges si no es compleixen les seves demandes. En aquest mateix vídeo, els segrestadors es dirigeixen al president de França, François Hollande, explicant que ha declarat la guerra contra l'Islam.

Tanguy Moulin-Fournier, treballador del grup energètic GDF SUEZ expatriat a Nigèria, la seva dona, germà i quatre fills, van ser capturats la setmana passada, després de visitar el parc natural de Waza.

De moment no se sap amb certesa si l'acció era obra de la secta radical nigeriana Boko Haram o del grup jihadista Ansaru.

stats