UGANDA

Tres morts en la jornada d'eleccions a Uganda

Els enfrontaments entre els seguidors dels diferents líders polítics han deixat, a més, diversos ferits i la policia ha detingut algunes persones que compraven vots a peu d'urna

Tres persones han mort a Uganda durant el dia d'eleccions generals. A més, hi ha diversos ferits en els enfrontaments entre els seguidors dels diferents lídres polítics. La policia ha arrestat algunes persones que intentaven comprar vots a peu d'urna, un fet habitual que els diaris locals han denunciat contínuament. El president d'Uganda, Yoweri Museveni, que intenta allargar cinc anys més el seu mandat després de 25 anys al poder, ha manifestat després de votar que espera guanyar amb el 85% dels vots.

 

Els vuit candidats a la Presidència rebran els vots de 13,9 milions de persones i s'espera que Museveni i el principal líder de l'oposició, Kizza Besigye, tindran la majoria dels vots dels ugandesos. Almenys 10.000 observadors internacionals, 30.000 observadors locals i 5.000 policies s'han repartit per tot el país per vigilar les eleccions.

Etiquetes

Més continguts de