COSTA D'IVORI
Internacional 04/04/2011

L'ONU ataca sobre el palau presidencial de Gbagbo

Nicolas Sarkozy ha confirmat que les tropes franceses també participen en aquesta operació

Reuters
2 min
Els soldats d'Ouattara esperen ordres a Abidjan

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } Helicòpters de la missió de l'ONU a la Costa d'Ivori (ONUCI) han disparat a Abidjan sobre el palau presidencial i la residència del president ivorià sortint, Laurent Gbagbo, a més de dos camps militars de les seves tropes. Ho ha assegurat un portaveu de l'ONUCI a l'agència francesa AFP, que també ha explicat que l'operació s'ha dut a terme conjuntament amb les tropes de l'exèrcit francès destacades al país africà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha confirmat que les tropes de l'ONUCI han dut a terme accions militars en què també han participat els soldats de les forces franceses. A través d'un comunicat, Sarkozy ha assegurat que es tracta d'una petició expressa del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon. Tant l'ONU com França consideren que l'operació serveix per neutralitzar l'ús d'armament pesat per part de les forces de Gbagbo contra la població civil i protegir-la.

A la tarda, les forces del president electe de Costa d'Ivori, Alassane Ouattara, han començat una nova ofensiva a Abidjan per obligar els seguidors de Laurent Gbagbo a deixar la ciutat més gran del país, el que podria significar el darrer cop per al president sortint. L'oficial del comandament a Abidjan, Issiaka Ouattara, ha assegurat que 4.000 soldats s'han sumat als 5.000 que ja eren a la ciutat per a dur a terme l'assalt. El cap de les milícies pro Ouattara ha indicat que amb 48 hores “podem netejar la ciutat”. Els partidaris del president electe han pres el control de gairebé tot el país i el darrer bastió de Gbagbo és Abidjan, on les seves tropes s'aferren a les seves posicions i aguanten els atacs rivals.

L'exèrcit francès ha anunciat que enviarà 150 efectius més per ajudar a protegir els civils a Costa d'Ivori, on ja hi té desplegats 1.650 soldats. Les forces franceses han aconseguit fer-se amb el control de l'aeroport d'Abidjan. La cadena oficial que controla Gbagbo ha emès missatges contra els francesos i contra els seguidors d'Ouattara, mentre els Joves Patriotes, seguidors del president sortint han format una cadena humana al voltant de la seva residència.

stats