Internacional 03/01/2018

Almenys 51 morts en un accident d'autobús al Perú

El vehicle ha caigut per un penya-segat de 100 metres d'altura després de xocar amb un tràiler

Efe
2 min
La zona de l'accident està dificultant l'operatiu de rescat als serveis d'emergència

LimaAlmenys 51 persones han mort i sis més han resultat ferides aquest dimarts després de caure amb autobús per un penya-segat de 100 metres d'altura situat al nord de Lima, capital del Perú.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els serveis d'emergència van treballar durant tot dimarts en el rescat dels supervivents i l'excarceració dels morts entre els ferros retorçats de l'autobús. Les tasques de rescat continuen avui perquè encara no s'han pogut treure tots els cossos de l'interior del vehicle.

El vicecomandant general del cos de bombers, Larry Lynch, va explicar en declaracions a l'Agència Efe que aquesta zona és "completament inaccessible". Segons el mateix Lynch, els serveis de rescat han d'utilitzar sogues per pujar els cossos, d'un en un, cada 20 minuts.

La directora de l'Hospital Alcides Carrión del Callao, María Elena Aguilar, on han quedat internats quatre dels ferits, va dir que els pacients tenen múltiples fractures i estan a l'espera de ser operats en les properes hores. Els altres dos supervivents van ser traslladats a diferents centres sanitaris.

El revolt del diable

L'accident es va produir sobre les 11.45 h (hora local) a la carretera Panamericana Nord, a uns 45 quilòmetres de Lima, en una zona coneguda com "el revolt del diable" que recorre un penya-segat sobre l'oceà Pacífic.

En els últims anys aquest lloc ha estat escenari d'incomptables accidents de trànsit ja que és una carretera amb molta circulació de vehicles pesats, nombrosos revolts tancats i amb molta boirina per la seva proximitat a la mar.

Segons el cap de la policia de carreteres, Dino Escudero, l'autobús va sortir de la ciutat del nord de Huaura cap a Lima amb més de mig centenar de passatgers i es va precipitar al penya-segat després de xocar amb un tràiler.

Segons el diari peruà El Comercio, el tràiler va ocupar el carril contrari per culpa d'un problema en una de les seves llantes i va col·lisionar amb l'autobús on viatjaven 55 persones.

stats