ALBÀNIA
Internacional 26/01/2011

La UE reclama als líders del govern i l'oposició que evitin més episodis de violència

L'enviat especial adverteix als dirigents polítics que el seu paper en la situació actual és decisiu per al procés d'adhesió del país balcànic a la Unió

Agències
1 min
El primer ministre albanès, Sali Berisha (dreta), rep l'enviat especial de la UE, Miroslav Lajcak.

Tirana p { margin-bottom: 0.21cm; } L'enviat especial de la Unió Europea per la crisi d'Albània, Miroslav Lajcak, ha reclama als líders polítics albanesos que evitin provocar més episodis de violència com el de la setmana passada a Tirana, quan la policia va reprimir una manifestació de l'oposició i hi va haver tres manifestants morts. Lajcak s'ha reunit amb el primer ministre albanès, el conservador Sali Berisha, i el líder del Partit Socialista i alcalde de Tirana, Edi Rama, a l'oposició. “He deixat clar que el futur europeu per a Albània depèn molt de si els líders polítics opten per fer el que els hi demanem que facin, i ho facin ara”, ha afegit l'enviat especial de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les morts de divendres de la setmana passada posen de relleu una de les protestes socials més fortes des de finals dels anys noranta a Albània. El primer ministre albanès, Sali Berisha, i la policia s'han negat a decretar una ordre d'arrest contra els sis caps de la guàrdia republicana acusats d'extralimitar-se de les seves funcions durant la concentració davant de la seu del govern a Tirana.

Malgrat les paraules de l'enviat europeu, l'oposició socialista ha mantingut la convocatòria per divendres d'una marxa silenciosa per les tres morts. En canvi, el govern de Berisha ha suspès una manifestació prevista per dissabte.

stats