Internacional 03/05/2018

Almenys 77 morts i 143 ferits per tempestes de sorra al nord de l'Índia

Les altes temperatures i el fort vent precedeixen l'arribada del monsó

Efe
1 min
Un policia municipal a Delhi en plena tempesta de pols.

Nova DelhiAlmenys 77 persones han mort i 143 han resultat ferides en les últimes 24 hores a causa de tempestes i pluges fortes als estats d'Uttar Pradesh i el Rajasthan, al nord de l'Índia.

"La pitjor fase de la tempesta ha passat Agra, on ha deixat 36 morts i 35 ferits. En algunes parts de la ciutat han caigut arbres, hi ha cases enderrocades i gent atrapada entre la runa", ha explicat el director adjunt de l'Autoritat de Gestió de Desastres de l'Índia, Sanjay Kumar. Uttar Pradesh segueix en estat d'alerta.

Les autoritats del Rajasthan han explicat que la major part dels morts i ferits van patir accidents mentre eren a l'exterior, tot i que les autoritats havien emès un avís "una o dues hores" abans de l'inici de la tempesta.

El monsó, que acostuma a arribar al terç nord del país a finals de juny, ve precedit de dos mesos d'altes temperatures que poden superar els 40 graus i de fortes tempestes de vent.

Els incidents meteorològics són habituals al sud de l'Àsia en l'època de més intensitat de les pluges monsòniques, sobretot entre juliol i agost, quan solen causar centenars de morts i milions d'afectats a la regió.

L'any passat, més de mig centenar de persones van morir i gairebé dos milions es van veure afectades per les inundacions i pluges entre principis de juny i mitjans de juliol al nord-est del país.

stats