Internacional 08/09/2015

Almenys 12 morts en un atac del PKK contra un microbús de la policia a Turquia

Bombardejos de l'aviació turca aquesta matinada contra posicions kurdes al nord de l'Iraq han deixant fins a 40 víctimes mortals

Efe
1 min

AnkaraAlmenys 12 agents han mort aquest dimarts i tres més han resultat ferits a l'explotar una mina al pas d'un microbús de la policia turca a província de Igdir, en un suposat atac de la guerrilla kurda PKK, ha informat la cadena CNNTürk. La mina ha estat activada mitjançant control remot i ha destrossat el vehicle que transportava els agents al pas fronterer de Dilucu que comunica Turquia amb la regió autònoma de Nahcivan, a l'Azerbaidjan, molt a prop de la frontera amb l'Iran.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac, dut a terme amb un dels mètodes habitualment utilitzats pel PKK, és el segon en dues setmanes contra policies de la frontera en aquesta zona. El 27 d'agost passat, membres del PKK van tirotejar un microbús que transportava policies al mateix pas fronterer de Dilucu, deixant greument ferits dos agents.

Bombardeig turc deixa una quarantena de víctimes kurdes

Però l'incidente més greu des que Ankara i la guerrilla van trencar el juliol passat l'alto el foc proclamat al març de 2013 va tenir lloc diumenge passat. Es tracta d'un atac perpetrat amb mines contra un comboi militar i seguit d'un tiroteig que va deixar 16 soldats morts a Daglica, a la província de Hakkari, fronterera amb l'Iraq.

En resposta a aquest atac, precisament, l'aviació turca ha bombardejat intensament aquest dimarts a la matinada posicions del PKK al nord de l'Iraq. Segons l'agència semipública Anadolu, les forces aèries turques han llançat 130 bombes contra 20 objectius i en aquesta operació han matat entre 35 i 40 milicians. L'agència kurda Firat, propera al PKK, ha confirmat el bombardeig però sense informar sobre baixes.

stats