Xile

81 morts en un motí i incendi en una presó de Santiago de Xile

81 morts és el resultat d'un motí i l'incendi registrat aquesta matinada a la presó de San Miguel, a pocs quilòmetres al sud de Santiago, segons la guàrdia de presons

El motí, segons fonts oficials, s'ha iniciat prop de les 5 de la matinada (les 9 a Catalunya), quan els reclusos han començat a cremar els matalassos, cosa que ha provocat un incendi de grans proporcions. Els vigilants de la presó han aconseguit evacuar uns 200 reclusos, 14 dels quals estan en estat d'extrema gravetat i han estat traslladats a diferents hospitals de Santiago.


El sinistre –"el més greu de la història de les presons xilenes", segons el ministre de Salut, Jaime Mañalich– també ha deixat tres guàrdies i un bomber ferits.
Desenes de bombers treballen en l'extinció de l'incendi, mentre que centenars de familiars s'amunteguen a les portes de la presó a l'espera de conèixer la identitat de les víctimes. Els guàrdies, encarregats de la vigilància dins dels recintes penitenciaris, encara no ha proporcionat els noms dels morts i dels ferits, cosa que provoca l'angoixa i la desesperació dels familiars dels presos. La televisió estatal xilena TVN està seguint els fets.

Etiquetes

Més continguts de