Publicitat
Publicitat

Colòmbia

Les FARC alliberaran dimecres el periodista francès segrestat

La guerrilla colombiana ha anunciat a través d'Internet que facilitaran el lloc de l'entrega a la Creu Roja, a l'exsenadora Piedad Córdoba i a un delegat francès. Roméo Langlois va ser capturat el 28 d'abril mentre acompanyava una operació policial per escriure un reportatge

Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) alliberaran el proper dimecres el periodista francès Roméo Langlois, a qui van segrestar fa un mes. "L'alliberació del periodista tindrà lloc el pròxim dimecres 30 de maig", indica la milícia en un comunicat difós a Internet, afegint que "les coordenades del lloc on es realitzarà l'entrega es facilitaran oportunament a la missió humanitària integrada pel CIRC –Comitè Internacional de la Creu Roja–, l'exsenadora Piedad Córdoba i el delegat francès" designat per François Hollande.

Segons ha detallat el delegat del CICR, Jordi Raich, s'espera que la guerrilla informi dimarts 29 "cap a la una de la tarda (hora local)" de "l'àrea aproximada on tindrà lloc l'alliberament". També assegura que en aquesta zona s'hauran de suspendre les operacions militars des de les 18:00 del dia 29 a les sis del matí del 31.

La captivitat del periodista francès va començar el 28 d'abril, quan els guerrillers van parar una emboscada a un batalló policial durant una operació per desmantellar laboratoris de drogues a les selves del Caquetà, al sud de Colòmbia. Durant els enfrontaments van morir quatre militars i va desparèixer el periodista, que acompanyava l'operació per fer-ne un reportatge.

Més continguts de