Món

El president Juan Manuel Santos calcula que hi ha dos milions de persones damnificades per les pluges

Una esllavissada sepulta més de 100 persones a Colòmbia

Les fortes pluges a Colòmbia han causat ja 17 morts i 106 desapareguts al país, pendents de si la xifra creix per l'esllavissada que s'ha patit al barri de La Gabriela, al nord del país

Un mínim de 123 persones han quedat sepultades en una allau de fang provocat per les fortes pluges que estan caient al nord-oest de Colòmbia, a la localitat de Bello. L'equip que efectua les tasques de rescat –veïns, la Creu Roja, Defensa Civil, la policia i l'exèrcit– ha rescatat 17 cadàvers i també supervivents.


Segons han relatat alguns veïns, van sentir un terrabastall enorme i, tot seguit, un núvol de pols va encegar-los. Al cap d'una estona van poder comprovar que el fang havia cobert pràcticament tot el barri de La Gabriela, situat a tocar del vessant d'una muntanya.


El govern colombià calcula que, després de la temporada de pluges, hi haurà més de dos milions de damnificats, a banda de les víctimes mortals que ja ha causat, pendents del recompte de cadàvers d'aquesta esllavissada. De fet, el president Juan Manuel Santos preveu declarar l'estat d'excepció i buscar els recursos econòmics que li permetin fer front a una emergència que afecta a 28 dels 32 departaments del país.


Etiquetes

Més continguts de