Internacional 24/04/2013

Almenys 21 morts en un atac de grups uigurs a una comissaria a la regió xinesa de Xinjiang

Els uigurs van viure el 2009 un dels pitjors conflictes ètnics de la Xina de les darreres dècades

Efe
1 min

PequínAlmenys 21 morts a la regió autònoma de Xinjiang, al nord-est de la Xina, aquest dimarts després d'un enfrontament entre la policia i diversos grups independentistes uigurs que han atacat una comissaria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es desconeixen de moment els motius dels atacs, que s'han produït al poble de Bachu –a prop de la ciutat de Kashgar, la més important de la cultura uigur–.

Les primeres informacions apunten que 21 persones han perdut la vida, entre elles, 15 policies o funcionaris, mentre que dues persones han resultat ferides. Segons els mitjans locals, hi hauria 8 persones detingudes fins el moment.

El 5 de juliol del 2009, protestes d'uigurs als principals carrers d'Urumqi, la capital regional, van acabar en violents atacs contra immigrants xinesos de l'ètnia han (majoritària al país), unes revoltes en les quals van morir prop de 200 persones i a les quals van seguir en dies posteriors atacs dels han als uigurs en represàlia.

Aquestes revoltes van ser un dels pitjors conflictes ètnics de la Xina de les últimes dècades.

Xinjiang, així com el Tibet, és un dels polvorins ètnics de l'oest de la Xina, habitat per nombroses ètnies de religió musulmana emparentats amb els pobles de l'Àsia Central, com els uigurs, la principal minoria ètnica de la regió.

stats