Internacional 12/06/2011

Moren 70 persones i 104 resulten ferides en un atemptat suïcida al Pakistan

Un terrorista s'ha immolat damunt una motocicleta

Efe
1 min
Resultat de l'explosió a Peshawar / AFP

IslamabadAlmenys 70 persones han mort i 104 han resultat ferides en un atemptat suïcida ocorregut en un mercat de la zona militar de Peshawar, al conflictiu nord-oest del Pakistan, han informat avui fonts policials. L'atac ha tingut lloc aquesta matinada en un basar conegut com "Khyber Supermarket" de Peshawar, capital de la província pakistanesa de Khyber-Pakhtunkhwa. En declaracions a l'agència Efe un portaveu del servei de control de la Policia local, Mohsen Khan, situa la xifra de morts en 70 i la de ferits en 104, dels quals diu que 25 es troben en estat crític.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Primer hi ha hagut una petita explosió i quan la gent s'ha concentrat per fugir hi ha hagut un atemptat suïcida en una motocicleta", ha precisat Khan. Altres fonts policials xifren els morts en 67 i el de ferits, en 96.

Segons alguns mitjans pakistanesos, entre les víctimes hi ha diversos periodistes i agents que s'han acostat al lloc després de la primera explosió, de baixa intensitat. Diversos edificis del mercat han resultat seriosament afectats per l'atac, que també ha ocasionat un incendi.

Els atemptats són habituals a Peshawar i en altres punts d'aquesta província, adjacent a l'inestable cinturó tribal fronterer amb l'Afganistan en què busquen refugi nombrosos grups talibans i pròxims a la xarxa terrorista Al-Qaida. L'últim atac en aquesta ciutat s'havia registrat el passat dia 9, quan tres persones van morir per l'explosió d'una bomba en un abocador proper a una escola.

stats