Publicitat
Publicitat

El govern xinès bloqueja totalment Google

La celebració del XVIII Congrés del Partit Comunista Xinès ha propiciat tot tipus de censures a internet, però segons els experts mai abans s'havien vist tantes persones afectades per aquest bloqueig

L'accés als serveis de Google ha quedat bloquejat per primera vegada per complet a la Xina, com a part de les mesures de censura aplicades amb motiu de la celebració del XVIII Congrés del Partit Comunista Xinès, que ha de decidir els futurs líders polítics del país per als pròxims cinc anys. Si fins ara ja era habitual no poder fer servir Facebook ni Twitter, des de dijous –quan va començar el congrés– és impossible entrar a Google i a tots els seus serveis, com Gmail, Google Drive o Google Maps.

La companyia nord-americana ha assegurat que no són problemes tècnics interns, sinó que hi ha una força major que els inutilitza els serveis. Pequín té instaurada des de fa anys una gran muralla cibernètica per evitar revoltes, però durant aquesta setmana –clau per al futur polític de la Xina– s'ha reforçat. Segons usuaris estrangers al país, els programes que utilitzen habitualment per trencar aquest bloqueig tampoc funcionen.

El 2010 Google ja va traslladar el seu servidor a Hong Kong per haver d'evitar autocensurar-se en les seves cerques.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT