Internacional 07/08/2012

68 morts i 268.000 desplaçats per les pluges a les Filipines

La previsió meteorològica indica que les intenses pluges seguiran durant les pròximes 24 hores

Agències
1 min
Membres dels equips d'emergència rescaten persones atrapades per les inundacions a Manila. Efe

ManilaDes de la passada de la tempesta tropical, 'Saola', a les Filipines la setmana passada, 68 persones han mort i unes 268.000 han hagut d'abandonar casa seva. Les intenses pluges han provocat inundacions a diverses ciutats, especialment a la capital del país, Manila.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La majoria de les víctimes mortals s'han registrat al districte de Quezon, als afores de la capital, on els equips de rescat han tret del fang els cadàvers dels nou membres d'una família que hi havia quedat sepultada.

Manila és una de les ciutats més afectades per les pluges, a molts carrers el nivell de l'aigua arriba al metre d'altura. Les autoritats han ordenat tancar tots els edificis no relacionats amb els equips d'emergència i han posat barques a disposició dels ciutadans que hagin de tornar a casa seva a buscar aliments.

Segons l'últim anunci dels serveis meteorològics filipins les pluges continuaran caient de forma intensa durant les pròximes 24 hores a les 14 províncies del país. Les condicions climàtiques no començaran a millorar fins dijous.

stats