Internacional 16/04/2013

L'Iran calcula "centenars de morts" pel terratrèmol de 7,8 graus que ha sacsejat el sud-est del país

Es tracta del sisme més greu al país en els últims 40 anys. L'Iran ja va patir un terratrèmol la setmana passada que va deixar almenys 37 morts i 850 ferits. El d'aquest dimarts s'ha sentit des del Golf Pèrsic fins a Nova Delhi

Agències
2 min
Oficinistes evacuats a Karachi (Pakistan) després dels tremolors. REUTERS

TeheranUn terratrèmol de 7,8 graus de magnitud a l'escala de Ricther ha sacsejat aquest dimarts l'Iran, segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units. L'epicentre –de 15,2 quilòmetres de profunditat– ha tingut lloc a les 12.44 h a l'est del país, a prop de la frontera amb el Pakistan. Es tracta d'una àrea muntanyosa i desèrtica. La ciutat més propera és Zahedan, que se situa a 201 quilòmetres. Turbat, ja al Pakistan, se situa a 250 quilòmetres al nord-est de l'epicentre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un oficial iranià ha explicat en condició d'anonimat a Reuters que el seu govern es prepara per a "centenars de morts" pel terratrèmol. "Es tracta del terratrèmol més greu a l'Iran en els últims 40 anys i calculem que hi haurà centenars de morts", ha matisat a l'agència. Mitjans locals de l'Iran ja informen d'almenys 40 morts. Tot i això, l'agència Fars ha informat que una de les ciutats més properes a l'epicentre, Saravan, no ha patit gaires desperfectes. D'altra banda, les autoritats pakistaneses han informat d'almenys 5 morts a la frontera amb l'Iran.

El sisme, però, s'ha pogut sentir des del Golf Pèrsic fins a Nova Delhi. Segons informa Reuters, s'han hagut d'evacuar dos gratacels de Nova Delhi pels forts tremolors i residents de Qatar i Dubai també han informat d'evacuacions.

L'Iran ja va viure un altre terratrèmol la setmana passada que va fer almenys 37 morts i 850 ferits i va devastar dos pobles sencers. El sisme, de 6,3 graus, va tenir l'epicentre al sud del país, molt a prop de la planta de Buixehr, l'única central nuclear del règim iranià. Segons informa una companyia russa que va construir aquesta instal·lació nuclear, el terratrèmol d'aquest dimarts, però, no hauria causat desperfectes a la central. La majoria d'aquest tipus d'instal·lacions del règim se situen al centre i oest del país.

El Servei Geològic dels EUA ha informat en un inici que el terratrèmol era de 8 graus de magnitud.

stats