Internacional 01/01/2019

Un home atropella vuit persones a Tòquio per protestar contra la pena de mort

Una de les víctimes, un universitari de 19 anys, està en situació crítica

Efe
1 min
Un home atropella vuit persones a Tòquio per protestar contra la pena de mort

TòquioUn jove conductor va deixar almenys vuit ferits ahir a Tòquio en un atac deliberat per protestar contra la pena de mort, segons va informar la cadena pública de televisió NHK. L'individu va ser identificat com Kazuhiro Kusakabe, de 21 anys, que conduïa un automòbil llogat a la ciutat d'Osaka i amb el qual va entrar en un carrer del sector de Shibuya, a Tòquio, tancat al trànsit per les celebracions de Cap d'Any.

Segons NHK, una de les víctimes, un universitari de 19 anys, està en situació crítica. Entre els lesionats hi ha adolescents. Shibuya és un sector de Tòquio on acostumen a acudir molts japonesos per a les celebracions de Cap d'Any. Els fets es van produir deu minuts després de l'última mitjanit.

Després de l'atropellament múltiple, el responsable va intentar escapar, però va ser detingut posteriorment per la policia. Segons NHK, el jove va dir a la policia que havia arribat a Tòquio des d'Osaka per cometre un "atac terrorista" en represàlia "contra el sistema de pena de mort", sense precisar alguna execució especial.

El 2018 quinze persones van ser executades al Japó. Tretze d'elles, integrants de la secta Veritat Suprema, havien rebut la pena capital per la seva responsabilitat en l'atac amb gas sarín en el metro de Tòquio del 1995. Segons l'agència local Kyodo, a més dels vuit atropellats, una persona més va resultar ferida lleus en ser copejada pel conductor del vehicle quan sortia de l'automòbil.

stats