Internacional 23/11/2014

Un brot de pesta mata 40 persones a Madagascar

L'OMS adverteix del risc que s'estengui a la superpoblada capital de l'illa africana

Reuters
1 min

GinebraUn brot de pesta ha matat 40 persones a la illa de Madagascar des de finals d'agost. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), s'han detectat 119 casos positius i alerta que hi ha un risc que la malaltia es propagui ràpidament a la capital.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins ara s'han registrat a la capital, Antananarivo, dos morts però aquestes xifres podrien pujar ràpidament a causa de la seva "alta densitat de població i la debilitat del sistema de salut", adverteix l'OMS.

"La situació es complica encara més per l'alt nivell de resistència a la deltametrina (un insecticida usat per controlar les puces) que s'ha observat al país", afegeix l'organisme en un comunicat.

La pesta, una malaltia bacteriana, es transmet principalment d'un rosegador a un altre per les puces. Els éssers humans mossegats per una puça infectada usualment desenvolupen una forma de la pesta, en què s'infla el gangli limfàtic. El tractament és senzill, amb antibiòtics.

Si els bacteris arriben als pulmons, el pacient desenvolupa pneumònia (la pesta pneumònica), que es transmet de persona a persona per via aèria, per exemple per la tos. Es tracta d '"una de les malalties infeccioses més mortíferes" i pot matar les persones dins de les 24 hores. El 2% dels casos reportats a Madagascar fins al moment han estat pneumònica, segons l'OMS.

stats