Internacional 19/07/2012

Bulgària difon les fotografies del presumpte autor de la matança de 6 turistes israelians

El ministeri de l'Interior búlgar ha assegurat que un terrorista suïcida amb documentació dels Estats Units va ser l'autor de l'atemptat contra un autocar de turistes israelians a l'aeroport de Burgas

Reuters
1 min
Estat de l'autobús després de l'explosió. REUTERS

SofiaEl govern búlgar ha difós les fotografies del presumpte autor suïcida de l'atac a l'autocar de turistes israelians. En les imatges, obtingudes amb la càmera de seguretat de l'aeroport de Burgas, es veu un home de cabells llargs, que porta una gorra, pantalons curts i una gran motxilla a l'esquena. El ministre de l'Interior també ha explicat que les empremtes dactilars del suposat atacant s'han enviat a l'FBI, l'Europol i la Interpol per poder identificar-lo i saber si tenia antecedents. Segons les autoritats búlgares, el sospitós viatjava amb documentació dels Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha assegurat que no es precipitarà en cap conflicte amb l'Iran o amb la seva milícia libanesa, Hezbol·lah, a qui atribueix l'autoria de l'atemptat que dimecres va causar la mort d'almenys sis ciutadans israelians a Bulgària. Les autoritats iranianes, per la seva banda, han negat tenir cap relació amb l'atac.

L'aeroport de la localitat turística de Burgas, molt populars entre els israelians, està avui tancat al trànsit aeri i tota la zona acordonada perquè els equips d'investigació continuen examinant les restes de l'explosió. L'atemptat va coincidir ahir amb el 18è aniversari d'un altre atac amb bomba contra la comunitat jueva a l'Argentina on van morir 85 persones.

stats