Internacional 24/07/2013

Enxampen per segon cop el candidat a l'alcaldia de Nova York enviant fotos sexuals

Anthony Weiner ja va plegar de congressista fa dos anys per un afer semblant. Ha decidit, però, que ara no renunciarà a la cursa electoral

Efe
2 min

Nova YorkEl candidat a l'alcaldia de Nova York, el demòcrata Anthony Weiner, ha dit que no renunciarà a la cursa electoral després de l'aparició de noves fotos seves comprometedores, en una roda de premsa en la qual la seva dona ha assegurat que el perdona i vol "passar pàgina".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estic complagut i agraït que Huma m'hagi donat una segona oportunitat i demano als novaiorquesos que facin el mateix", ha dit l'excongressista demòcrata en una roda de premsa acompanyat de la seva dona, Huma Abedin.

El candidat, que fa dos anys havia renunciat al seu escó al Congrés després de l'escàndol per la publicació d'unes primeres imatges mig despullat i la seva conducta "inapropiada", ha assegurat que molts rivals voldrien que renunciés però ha reiterat que seguirà en campanya.

Noves fotos comprometedores

Un web ha revelat missatges instantanis i noves fotografies explícitament sexuals que el polític suposadament va enviar a una jove de 22 anys i que haurien tingut lloc després de la seva renúncia al Congrés fa dos anys.

"No recordo exactament quan va passar, crec que va ser l'estiu passat", ha dit Weiner, que ha afegit que no té intenció de sortir a respondre "cada cosa que es publiqui", encara que va reconèixer que part del revelat ara "és autèntic".

Els antecedents

El polític va renunciar al juny de 2011 després d'admetre que va mentir sobre l'enviament per Twitter d'una foto seva en calçotets a una jove en l'estat de Washington i reconèixer que va mantenir contactes "indeguts" amb almenys sis dones a internet durant tres anys.

L'excongressista, de 48 anys, va decidir tornar a la vida política i va anunciar al maig la seva candidatura a l'alcaldia de Nova York i a finals del mes passat va aconseguir situar-se per davant de la llavors favorita per guanyar les primàries demòcrates, Christine Quinn.

stats