Internacional 30/05/2017

Colòmbia: més temps per al desarmament de les FARC

Aquesta setmana venç el termini pactat per la desmobilització de la guerrilla

Efe
1 min
Colòmbia: més temps per al desarmament de les FARC

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha anunciat aquest dilluns a la nit que la guerrilla tindrà 20 dies més per entregar les armes a la missió de les Nacions Unides present al país. Els terminis s'allarguen i el procés de pau continua malgrat els retards logístics. En total, les dues parts han acordat donar-se 180 dies més per dur a terme les etapes marcades al calendari: desarmament, però també destrucció d'explosius i reincorporació de la guerrilla a la vida civil.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Santos, que ha dit en un discurs televisiu que aquests dies suplementaris no són res si es comparen amb els 53 anys d'enfrontament fratricida, va explicar que els excombatents tindran 60 dies més per fer el trànsit de les 26 zones protegides on es troben a la vida civil. Un comunicat explica que les zones de transició es convertiran en zones de capacitació.

D'acord amb el tractat de pau, signat després de quatre anys d'intenses negociacions, uns 7.000 combatents repartits en 26 zones de transició havien d'entregar les seves armes avui, 30 de maig.

stats