Internacional 03/09/2015

Europa demana als Estats que acullin 120.000 refugiats més

El primer ministre hongarès diu que la crisi migratòria és un problema "alemany i no europeu"

Agències
2 min

París / Brussel·lesEl president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha instat els països de la Unió Europea (UE) a acceptar una redistribució "justa" d'almenys 120.000 refugiats i a doblar els seus esforços, també en termes de finançament.

"Acceptar més refugiats no és l'únic, però sí un important gest de solidaritat real. Una distribució justa d'almenys 100.000 refugiats entre els Estats membres és el que, de fet, necessitem", ha dit amb motiu de la seva entrevista amb el primer ministre d'Hongria, Víktor Orbán, que ha assenyalat que la crisi de refugiats "no és un problema europeu sinó alemany", ja que tots els immigrants reclamen anar cap a Alemanya i no quedar-se a la resta de països del club.

"Si els líders no demostren bona voluntat, la solidaritat es convertirà en un eslògan buit i serà reemplaçat pel xantatge polític, les divisions i un nou joc de culpabilitzar", ha advertit Tusk.

Per això, ha fet una crida a tots els líders europeus a "doblar els seus esforços quan es refereix a la solidaritat amb els socis que estan fent front a aquesta onada migratòria sense precedents".

D'altra banda, el president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, han anunciat avui una "iniciativa comuna" que presentaran a la Unió Europea (UE) per donar resposta a l'actual crisi migratòria.

Aquesta proposició, segons ha indicat la presidència francesa en un comunicat, inclou mesures sobre l'organització en l'acollida dels refugiats, el seu repartiment "just" a Europa, l'harmonització de les normes per reforçar el sistema d'asil europeu i el retorn dels immigrants irregulars als seus respectius països.

En una conversa telefònica, els dos dirigents han aposta també per oferir als països d'origen i de trànsit "el suport i la cooperació necessaris".

stats