Publicitat
Publicitat

Kazakhstan

Estat d'emergència en una ciutat del Kazakhstan després de la mort de 10 persones

Divendres van començar els disturbis, que han originat les morts, per protestar per les condicions laborals de l'empresa petrolífera estatal. El president ha prohibit vagues i manifestacions públiques

El president del Kazakhstan, Nursultan Nazarbàiev, ha decretat l'estat d'emergència i ha instaurat el toc de queda a Zhanaozen, una ciutat petrolífera a l'oest d'aquesta antiga república soviètica de l'Àsia central on els disturbis van deixar 10 persones mortes aquest divendres.

En un comunicat oficial, Nazarbàiev ordena que les mesures durin fins al 5 de gener. El toc de queda serà de les 23.00 a les 7.00. El decret prohibeix vagues i manifestacions públiques, a més de restringir la llibertat de moviments a prop de la ciutat.

El detonant dels disturbis d'aquest divendres va ser una vaga dels treballadors d'OzenMunaiGas, una empresa petrolífera estatal que va acomiadar 989 treballadors. Diverses fonts apunten que els treballadors en vaga van iniciar els disturbis en desmuntar per la força diverses instal·lacions de la plaça central de Zhanaozen, fet que va causar la intervenció policial.

Més continguts de