DINAMARCA
Internacional 23/11/2011

Dinamarca permetrà els casaments homosexuals a les esglésies

El govern danès preveu equiparar el matrimoni entre heterosexuals i parelles del mateix sexe

Ara
1 min
Portada del diari danès 'Politiken' aquest dimecres

BarcelonaDinamarca oficiarà, a partir de l'any vinent, casament de parelles homosexuals en esglésies. Això serà possible gràcies a la reforma de la llei, que també permetrà que s'equipari el matrimoni entre parelles heterosexuals i persones del mateix sexe, una reivindicació llargament demanada per les organitzacions de gais i lesbianes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El bisbe de Copenhaguen, Peter Skov-Jakobsen, va celebrar dimarts la notícia. "Crec que la comunitat eclesiàstica agrairà que finalment hi hagi una decisió política en aquest sentit", va dir en declaracions al diari danès Politiken. Però, d'altra banda, va destacar que no estava d'acord que "matrimoni" i parelles homosexuals s'equiparessin.

Les organitzacions d'homosexuals també han celebrat la notícia i han assegurat que ni molt menys s'esperaven un pas tant gran.

El primer país a oficiar casaments civils

Pionera en els casaments civils de parelles homosexuals el 1989, Dinamarca sempre ha sigut un país obert a la llibertat sexual. Tot i això, la reforma de la llei inclou que el pastor de l'església podrà decidir si contrau la parella en matrimoni o no.

El 80% dels 5,6 milions de danesos formen part de l'Església luterana. Alguns pastors, fins ara, oficiaven una petita benedicció de la parella gai o lesbiana al final de la missa per beneir-los en matrimoni.

stats