Internacional 26/07/2013

La mateixa arma ha matat els dos opositors tunisians aquest any

La mort Mohammed al Brahmi ha provocat la reacció dels partits de l'oposició i de la societat contra la violència i l'executiu

Efe
2 min
Els dos dirigents opositors tunisians assassinats aquest any han estat abatuts amb la mateixa arma / EFE

ArgelEl ministre tunisià d'Interior, Lufti ben Iedu, ha assegurat aquest divendres que el diputat opositor Mohamed Brahmi va ser assassinat amb la mateixa arma amb què va ser abatut el dirigent polític Xukri Belaid el passat 6 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat el ministre en la primera roda de premsa que ofereix després de la mort del diputat Brahmi, que ha desencadenat una onada de reaccions per part dels partits de l'oposició i la societat civil contra la violència i l'Executiu.

Vuit sospitosos

El ministre de l'Interior tunisià, ha mostrat en una compareixença televisada les imatges de vuit sospitosos, entre ells un identificat com Bubaker al-Hakim, que ha qualificat com "salafista extremista takfiri" (que considera infidels als que no segueixen els seus ensenyaments) i al que ha assenyalat com el principal sospitós.

Hakim té antecedents per la introducció il·legal d'armes en territori tunisià. Segons el ministeri, l'arma del delicte és una pistola semiautomàtica de nou mil·límetres.

Ben Iedu també ha indicat que alguns dels sospitosos tenen vincles amb el grup extremista salafista Ansar al Sharia i podrien estar relacionats amb la mort de Belaid.

El ministre ha recordat que encara tenen fins a 14 persones sospitoses d'estar relacionades amb la mort de Xukri Belaid, el passat mes de febrer, quatre de les quals es troben detingudes.

Mohamed Brahmi també ha estat assassinat davant del seu habitatge per desconeguts muntats en motocicletes, de la mateixa manera que va ser mort Belaid a principis d'any.

La Unió General de Treballadors Tunisians (UGTT), el principal sindicat del país, ha convocat per aquest divendres una vaga general per avui a tot el territori nacional per condemnar "el terrorisme i la violència" en resposta a la mort de Brahmi, el enterrament s'espera per demà.

stats