Publicitat
Publicitat

Els dòlars de plàstic arriben a Canadà

D'aquesta manera es pretén evitar la falsificació massiva que havia tingut lloc els anys previs. Els primers a passar del paper al plàstic seran els bitllets de 100 dòlars

El Banc central de Canadà posa en circulació el nou bitllet de 100 dòlars, fet de plàstic. Segons informa aquest organisme, és gairebé impossible de falsificar, gràcies a elements hologràfics i de seguretat que pot incorporar aquesta moneda per estar feta amb aquesta substància química.

El bitllet , presentat pe l governador del Banc de Canadà , Mark Carney , està produït amb un polímer plàstic , en comptes d'estar fet amb les  tradicionals fibres de paper i cotó amb què es realitzen  la majoria de bitllets en circulació arreu del món.

Carney, en donar-lo a conèixer, ha insistit  que és únic al món i que és " més segur , més econòmic i millor per al medi ambient que qualsevol altre emès anteriorment " .

El de 100$ no serà l'últim

Segons publica la revista Time, la posada en circulació del bitllet de 100 no és l'última que està pensant de fer el Banc de Canadà. Concretament, el bitllet de 50 dòlars el seguirà al març. Després vindran els de 20, 10 i 5 dòlars, un procés de renovació dels bitllets en circulació que culminarà el 2013.

Evitar les falsificacions

Encara que els bitllets plàstics costen més de produir , tenen una vida útil 2,5 vegades superior als realitzats amb fibres de paper. Això  significarà un estalvi d'uns 200 milions de dòlars en cadascuna de les sèries , segons el Banc de Canadà .

Les autoritats canadenques van començar a investigar formes d'augmentar la seguretat del dòlar canadenc , conegut popularment com Loonie , quan a partir de l'any 2000 es van multiplicar les falsificacions de bitllets , especialment els de quantitats més grans.

L'any 2004, e s calcula que de cada milió de bitllets en circulació , 470 eren falsos. Per això,  molts establiments comercials van deixar d'acceptar els pagaments amb bitllets de 100 dòlars, per por que no fossin legals .

Encara que aquesta iniciativa sembli innovadora no ho és tant si la comparem amb Austràlia, que va incorporar el plàstic a la seva moneda a la dècada de 1980.

Etiquetes

Més continguts de