MÓN
Internacional 31/08/2011

Un nen d'onze anys, el condemnat més jove pels aldarulls al Regne Unit

Haurà de complir un any i mig de rehabilitació en un centre de menors per haver robat un cubell d'escombraries

Agències
1 min

LondresUn nen d'onze anys ha estat condemnat avui a 18 mesos de rehabilitació en un centre de menors per robar un cubell d'escombraries durant els recents aldarulls de Londres, la qual cosa el converteix en el més jove dels processats per aquests incidents. El nen, que no pot ser identificat per raons legals, va robar un cubell d'escombraries valorat en 50 lliures (uns 56,5 euros) d'uns grans magatzems de la localitat de Romford, al nord de Londres. El jutge, en llegir la sentència, ha assegurat que es tractava d'un incident molt greu i que si el condemnat fos un adult hauria anat a la presó. Prop de 1.500 persones, de les quals el 22% són menors de 18 anys, han estat processades per la seva implicació en l'onada de violència que va sacsejar del 6 al 9 d'agost diverses ciutats angleses.



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant els incidents, un grup d'homes va trencar els aparadors dels grans magatzems i hi van causar uns danys valorats en 6.000 lliures (uns 6.700 euros). Un policia va veure aleshores com el nen aprofitava l'ocasió per aconseguir el cubell. El nen es trobava sota supervisió dels serveis socials perquè cinc dies abans havia arrencat amb un ganivet l'escuma dels seients d'un autobús i l'havia intentat cremar.



Després de conèixer la condemna, l'organització benèfica Barnardo, dedicada a la infància, ha criticat els càstigs dels tribunals a nens d'aquesta edat per "delictes petits" qualificant-los de "contraproduents". "L'experiència demostra que després d'un any, la meitat dels nens i nenes d'aquesta edat que són condemnats per un tribunal tornarà a cometre un delicte, i a més la seva experiència amb el sistema judicial incrementa les probabilitats que tornin a delinquir", ha explicat Anne Marie Carrie, responsable de l'organització.

stats