Internacional 07/07/2013

Confusió política a Egipte

Incertesa sobre el nou govern interí egipci després del bloqueig del nomenament de Mohamed ElBaradei com a primer ministre

Reuters
1 min
Seguidors del president Mohamed Mursi

El CaireMilers de partidaris i detractors de Mohamed Mursi han tornat a sortir als carrers d'Egipte enmig del bloqueig polític que, en les últimes hores, ha frenat el nomenament del premi Nobel, Mohamed ElBaradei, com a primer ministre interí. Tot i que en un principi s'havia confirmat que el polític liberal prendria les regnes del país, immers en la protesta i la violència des del cop d'estat de dimecres passat, l'oposició dels salafistes n'ha aturat finalment el nomenament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El xoc entre seguidors i opositors del derrocat president Mursi han provocat almenys 35 morts i més d'un miler de ferits en les últimes 48 hores. L'exèrcit egipci barrava aquest diumenge al matí el pas cap als barris de l'est del Caire on s'apleguen els partidaris dels Germans Musulmans per protestar contra l'operació politicomilitar que va posar fi al govern islamista.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va condemnar dissabte la violència d'una de les jornades més sagnats que s'han viscut a Egipte des de la caiguda de Hosni Mubaràk, però en cap moment l'administració nord-americana ha parlat de cop d'estat ni ha entrat a valorar el paper de l'exèrcit egipci, un dels principals receptors d'ajuda militar dels EUA al món.

stats