Internacional 25/07/2013

Els Estats Units tiren la tovallola amb Síria

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, reconeix que "no hi ha cap solució militar" per acabar amb la guerra civil del país

Efe
1 min

Nova YorkLa guerra civil de Síria continua sense veure cap escletxa de llum que pugui acabar amb el conflicte. El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, ha reconegut que "no hi ha cap solució militar" al país a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Kerry, que s'ha reunit també amb el secretari general de l'organització, Ban Ki-moon, ha afegit que "només hi ha una solució política, i això requerirà un lideratge perquè totes les parts s'asseguin per negociar".

Els Estats Units ja van presentar un hipotètic pla d'intervenció a Síria, encara que van dir que no entrarien directament en el conflicte. Ban Ki-moon ha confirmat aquest dijous que en el conflicte ja han mort més de 100.000 persones.

Els Cascos Blaus de l'ONU no poden intervenir al país pel bloqueig de Síria i la Xina a través del seu veto al Consell de Seguretat.

"Hem d'acabar amb això. Les accions militars han d'acabar i és necessari realitzar la Conferència de Pau de Ginebra al més aviat possible", ha destacat Ban Ki-moon sobre la iniciativa impulsada per Kerry i el ministre d'Exteriors de Rússia, Sergei Lavrov, de celebrar una cimera a Ginebra. Ni Washington ni Moscou s'han posat d'acord per concretar-ne la data.

stats