Estats Units

Cops de cap a terra i puntades de peu: tres policies dels EUA suspesos per apallissar un detingut

Les imatges s'han fet virals al país nord-americà i recorden l'assassinat de George Floyd

ARA
2 min
Una captura del vídeo en què es veu l'agressió.

BarcelonaLes imatges són brutals. Un vídeo, que s'ha fet viral a les xarxes socials, mostra com tres agents de la policia d'Arkansas, als Estats Units, donen una pallissa horrorosa a un detingut que tenen immobilitzat contra el terra. Cada agent fa una funció concreta. Un, el del mig, immobilitza l'home, fent caure tot el seu pes contra el cos del detingut i bloquejant-lo amb el genoll, una postura que recorda l'assassinat de George Floyd. Un altre li dona puntades de peu a gairebé totes les parts del cos. I el tercer se centra en el cap: no només no para de donar-li cops de puny, sinó que també li agafa el cap i li colpeja en diverses ocasions contra terra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets van tenir lloc diumenge a la localitat de Mulberry, després que la policia del comtat rebés una trucada d'un establiment en què es denunciava que un jove estava amenaçant els treballadors de l'establiment i alguns clients. Segons les autoritats, el noi hauria proclamat consignes terroristes –que no han detallat– i hauria amenaçat un treballador del local amb "tallar-li la cara".

En el vídeo es veu com la noia que el grava crida als agents: "No el colpegeu. Necessita el seu medicament". Però els oficials continuen amb la pallissa i demanen a la jove que entri al cotxe i marxi.

El detingut ha estat identificat: té 27 anys, es diu Randall Worcester i va ser atrapat per la policia mentre intentava fugir amb bicicleta per la carretera. Després de la detenció va ser traslladat a un hospital, acusat d'amenaça terrorista, resistir-se a ser detingut i altres càrrecs. Ara està sota custòdia policial i no s'ha informat en detall del seu estat de salut.

En realitat es desconeixen la majoria de detalls del cas i, per aquest motiu, la policia estatal d'Arkansas ha iniciat una investigació. De moment, però, els tres agents –dos són ajudants del xèrif del comtat de Crawford i el tercer és un oficial de la policia de Mulberry– han estat suspesos. "Es prendran les mesures adequades", ha assegurat James Damante, cap de la policia de Crawford.

stats