Estats Units

Michelle Obama: "Hi va haver 10 anys en què no podia suportar el meu marit"

L'ex primera dama confessa que quan les nenes eren petites, les tasques domèstiques "no estaven equilibrades"

Sònia Sánchez
2 min
El president Barack Obama i la llavors primera dama Michelle Obama a Washington, D.C., el 21 de gener de 2013.

BarcelonaL'ex primera dama i una de les dones més influents dels Estats Units, Michelle Obama, ha decidit sincerar-se sobre el seu matrimoni i ha confessat que hi va haver 10 anys en què "no podia suportar" el seu marit, l'expresident Barack Obama, perquè no cooperava de manera justa en la criança de les seves filles. "La gent creu que soc dolenta quan dic això: «Hi va haver 10 anys en què no podia suportar el meu marit». I endevina quan van ser aquells anys: quan les nenes eren petites", ha explicat en un programa de la televisió Revolt TV, on debatia en una taula amb diverses dones per presentar el seu nou llibre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Michelle Obama parlava de la gran quantitat de "feina que comporta un matrimoni, fins i tot quan estàs bojament enamorat". "Però jo accepto 10 anys dolents dins dels 30, la gent es rendeix en aquests anys", argumentava. Uns anys dolents en els quals, segons va explicar l'ex primera dama, sembla que l'expresident no compartia de manera equitativa la feina que suposa criar dues nenes petites.

"Quan t'acabes de casar dius: «Hola, on vas? De viatge? Passa-t'ho molt bé, amor!», però quan tens nens petits és més aviat: «On dius que vas?» I comences a mesurar coses com «Quants bolquers has canviat, tu?», «Oh, que has anat al golf? ¿Has tingut temps d'anar a jugar a golf?» o «Com és que ets tot el dia al gimnàs?»" "Durant deu anys en què intentàvem fer aixecar les nostres carreres i alhora criar dues nenes jo estava: «Arrg, això no és just!»"

Obama revelava així que l'expresident no va ser pas un pare exemplar, almenys durant els primers anys de vida de les seves dues filles, Malia i Sasha. En realitat, el que intentava argumentar és que fer funcionar un matrimoni requereix molt d'esforç i fins i tot aguantar certes coses: "Has de conèixer bé l'altre, que t'agradi: «No soc feliç amb tu, però et respecto; no estic d'acord amb tu, però ets una persona amable i intel·ligent»", al·legava, i es queixava que molta gent "abandona" el matrimoni en el moment que es perd l'emoció.

stats