Publicitat
Publicitat

Dimiteix una assessora del partit republicà per criticar les filles d'Obama

L'assessora va dir que els faltava “una miqueta de classe”, una crítica que ha revolucionat la xarxa als Estats Units

 

Una assessora del partit republicà dels Estats Units ha hagut de presentar la seva dimissió després d'haver criticat en un missatge divulgat a Facebook l'actitud de les filles del president nord-americà, Barack Obama, durant un acte oficial a la Casa Blanca. Elizabeth Lauten, directora de comunicacions del legislador republicà Stephen Fincher (Tennessee), ha aixecat una enorme polseguera als Estats Units després d'haver apuntat que a les filles d'Obama els faltava “una miqueta de classe”.

El comentari de Lauten criticava l'actitud de Saha i Malia, les filles del president, durant la cerimònia anual de l'indult del gall dindi prèvia a la festivitat del Dia d'Acció de Gràcies. "Benvolgudes Malia i Sasha, sé que les dues esteu en aquests terribles anys de l'adolescència, però sou part de la família presidencial, intenteu mostrar una miqueta de classe", va escriure Lauten. "Vestit com si mereixéssiu respecte, no com si estiguéssiu en un bar", va continuar Lauten, que també va demanar a les filles del president "no posar cares durant actes públics televisats".

En la cerimònia, a la qual van acudir al costat del seu pare, Malia, de 16 anys, vestia una minifaldilla de quadres amb un jersei gris, mentre que Sasha, de 13, duia un vestit curt de color marró amb una jaqueta llarga. A última hora de dissabte molts d'internautes havien demanat a Twitter que Lauten fos acomiada de la seva feina, tot i que ella va esborrar els comentaris del seu Facebook i va escriure una nota de disculpa. L'assessora va demanar perdó i va assenyalar que, "després de moltes hores d'oració" i de parlar amb els seus pares, es va adonar com havien estat de "nocives" les seves paraules sobre les filles del president.

De fet, tot i que han estat les paraules de Lauten les que han estat qüestionades, altres comentaristes van deplorar el comportament de les filles d'Obama, en especial el fet que semblaven "avorrides" i fins i tot molestes pel fet d'estar presents en l'acte tradicional.

Més continguts de