EUA
Internacional 10/02/2011

La Casa Blanca augmenta la pressió sobre Mubàrak

El portaveu de l'administració Obama, Robert Gibbs, diu que els Estats Units esperen del govern egipci mesures "clares i concretes" per accelerar la transició

Agències
1 min
El portaveu de la Casa Blanca, Robert Gibbs.

WashingtonEls Estats Units han apujat el to sobre el govern del president egipci, Hosni Mubàrak, perquè acceleri les reformes polítiques necessàries per començar la transició. El portaveu de la Casa Blanca, Robert Gibbs, ha assegurat que el règim ha de fer més esforços per respondre a les reclamacions dels manifestants, que protesten des de fa setze dies. Washington espera mesures “clares i concretes” per accelerar la transició, ha afegit Gibbs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les declaracions del portaveu de la Casa Blanca arriben després que el ministre egipci d'Afers Estrangers, Ahmed Abul Gheit, acusés els EUA d'imposar la seva voluntat en la crisi a Egipte. Gheit també ha advertit que l'exèrcit pot intervenir si hi ha caos al país i ha destacat que cal preservar la Constitució fins que es modifiqui.

Precisament, el comitè per a la reforma constitucional i legislativa designat pel president egipci, ha acordat modificar sis articles de la carta magna. Entre aquests punts hi ha els requisits per presentar una candidatura a les eleccions presidencials i la limitació de mandats.

stats